3 juni 2018

Jobb i värmen och det blommar.

"Dugnad" är ett bra norskt ord. Det är när grannarna i området/husföreningen möts och jobbar. I april var det dom 2 lekplatserna i området som blev uppsnyggade. Vi har fått 180.000 kr av kommunen och banken till att säkra med nya lekapparater och bollplats. Det är ju så många nya regler för lekplatser, kommer säkert från Sverige...
Igår skulle 2 långa rader med garage målas. Flera av grannarna kan av hälsoskäl inte hjälpa till, men då är det tur vi har 2 mellanstadielärare som gärna tar ledningen och fördelar arbetet. Dom är otroligt duktiga till att få det till, och uppmuntrar alla som målade i värmen, kokade kaffe och serverade kall saft.

Ôversta bilden är precis bredvid vårat hus. Förslag kom att måla något vackert på väggen, inte grafitti. Men som tur är blev det samma färg som sist. Flera planker måste bytas, och det ska göras efter det är målat?
Mina petunia ska vara hängpetunia, men står i givakt och börjar snart blomma.
Vid inngången till huset har jag gjort en liten skyddad krok. Vägen går precis bakom perennerna till höger, och här sitter jag i skuggan när det blir för varmt.
Det verkar bli mycket hallon i år. Dom trivs i pallkragen.
Mini-mini syrènträd.7 kommentarer:

 1. Det är ju så mycket roligare att jobba när man är flera som gör det! Här har vi inga gemensamma lokaler, så här får var och en måla sitt eget... Men konstigt att byta bräderna efter det är målat - då måste det ju målas igen?
  Så fint det blommar hos dig nu! Var glad att din petunior står så raka, de flesta blommor har mer en tendens att hänga, tycker jag!
  Skönt att sitta i skuggan dessa varma dagar!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja att byta bräderna först gick inte, men det blir nog gjort med tiden. Tur att vi får måla vårat hus när vi vill.

   Radera
 2. Här har vi tagit bort all sand på vår lekplats och ersatt den med gummimattor. Det känns väldigt mjukt och behagligt. Nu har barnen bara sand i sandlådan.
  Så fint ditt lilla syrenträd är. Ett sånt skulle jag vilja ha på vår framsida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädet köpte jag på nätet, och det kom i posten. Tur att det överlevde.

   Radera
 3. Roligt när man arbetar tillsammans och peppar varandra. Oj, vad det växer hos dig, roligt att få se foton från din trädgård.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så härligt med samarbete grannar emellan. tyvärr fungerar det inte lika bar överallt. Jag skulle gärna velat ha ett sånt litet syrenträd. Det verkar inte ta så stor plats.

  SvaraRadera
 5. Så sött det lilla uppstammade syrenträdet är!
  /Anette

  SvaraRadera