26 apr. 2017

Oslo

I dag hade vi hundvakt, och åkte in till Oslo för Erik hade tid hos ögonläkaren. Det tar 45-60 minuter att köra in till Oslo centrum från oss, och 4 vägtullar måste passeras. Erik fick droppar i ögonen som gör att pupillerna blir stora, och han får inte köra själv hem. Jag har kört i Oslo förr, men med all trafik och hitta rätt fil är jobbigt.
Vi hade lite tid innan ögonläkaren
Slottet ligger i närheten av där vi parkerade. Tyvärr var det ingen vaktavlösning just då, men massor av förskolebarn och turister. Barnen hade sina matlådor i en stor genomskinlig plastsäck som en av dom vuxna bar. I Norge har man med sig matlåda både på förskolan, och den vanliga skolan. Det såg lite jobbigt ut att gå och bära på 20-30 matlådor.
Turistbussen med öppen övervåning kör runt hela dagen. "Hoppa på, och hoppa av" heter den. En stor grupp från Japan skulle med den.
Oslos paradgata heter Karl Johan, och vid den här fina fontänen vilade vi benen innan doktortiden.
Det här är väl en fin ingång till blomsteraffären mitt i centrum. Spårvagnen går bara 1 meter från dörren så det gäller att se sig för när man går ut igen.
Idag kom plötsligt solen fram, och det blev 10 grader. All snön som kom måndag och tisdag har smält.
2 kommentarer:

 1. Vilken tur ni hade med vädret när ni åkte till Oslo. Har ni åkt Turistbussen någon gång? Tjusig fontän, skönt att få vila benen med den fina utsikten.
  Ha det bra, vi hörs på chatten!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig varit i Olso mer än på genomresa när jag gjort bussresor i Norge. En gång hade vi lite gott om tid på hemresan och då hade vi ett stopp vid Vigelandsparken. En imponerande och vacker anläggning.
  Hoppas att det gick bra med makens ögon.
  Ingrid

  SvaraRadera