11 juli 2018

Häst, häst och torka.

Det blir mycket häst på bloggen men det tåler ni väl?

Âgaren till hästen jag red i vinter är i Italien, så då är det klart jag hjälper till.  Bara att skriva sig på listan över lediga dagar, och rida. Nu red jag bara en kort tur, och lät hästen beta på en äng där det fortfarande var saftigt gräs.

Vi har vattningsförbud med trädgårdsslang i vår kommun. Vattnar hallonbuskarna med vattenkanna, har bara 2 buskar men mycket hallon. Frågan är om det är bättre att vattna dom mycket en gång i veckan, eller en kanna varje dag? Dom börjar bli gula i bladen. Står i en pallkrage så dom torkar kanske ut fort? Solrosorna modell mini står också i pallkrage, med 2 høyder och verkar tåla torkan bra.
Tomaterna överst till höger kommer kanske till høsten....dom kanske behöver lite mera jord. Hallonbuskarna klarar sig i en höjd pallkrage och gräsmatta under. Dom 2 grannbarnen på 6 och 4 år går förbi dom till sitt hus, men rör dom inte. Bra gjort! Dom har egna hallon i sin trädgård.


7 kommentarer:

 1. Bra att du få ha hallonen i fred, du vill ju äta dem själv, till morgonfilen.
  Svårt med vattning när det är så torrt.
  Vi har det bra på semestern.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att ni har det. alltid roligt att komma ut och se något annat. Borta bra men hemma bäst heter det väl.

   Radera
 2. Så torkan drabbar även er i Norge? Det är så hemskt att djuren inte har tillräckligt med foder, så att man har fått börja nödslakta.
  Vattningsförbud här också, så nu är det bara krukorna och en nysatt ros, som vattnas med kanna. Och värmen fortsätter...puuuhhh!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ska det bli 30 grader en vecka till...

   Radera
 3. Det har varit bevattningsförbud med slang på en del ställen på ön sedan i maj, men på lördag gäller det över hela ön. Så nu får man vattna med kanna, vilket jag i och för sig gjort ett tag.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vattnar också med kanna. I vår kommun betalar vi extra avgift för vattnet vi använder, så att vattna mycket är inte aktuellt. Strømmen är dubbelt så dyr nu som i vintras.

   Radera
 4. Vi har en stor stor vanntank i bakken som samler regnvannet... heldigvis har jeg fortsatt litt vann i den.
  Jeg gleder meg til dine häst bilder :-))
  Hilsen til deg. Viola

  SvaraRadera