6 apr. 2018

Goda nyheter på en fredag.

Min man Erik vann 1 priset i en fototävling som lokaltidningen hade. Vinsten är 1000 kr och en bok, som ska delas ut på ett bibliotek tillsammans med andra vinnare i olika fototävlingar.
Solbergfoss vannkraftverk som ligger i våran kommun. När snön smälter längre norrut öppnas 3 slussar och släpper igenom vattnet. I år är det stor fara för översvämmningar när det är så mycket snö uppe i norska fjällen.

Andra goda nyheten är att doktor nr 1 tror jag har en kronisk tarmsjukdom som kan vara allvarlig. Gick till en specialist, doktor nr 2, som sa att det har jag inte för symtomen stämmer inte för den. Ett blodprov säger absolut inte att det behöver vara en sjukdom.Han ringde direkt till sjukhuset och fick svar på sista röntgen som var normal. Han ska prata med doktor nr 3, om jag behöver flera röntgenundersökningar. Jag litar på specialisten, som jobbat med just tarmar i 30 år. Doktor nr 1 är hela familjens husläkare, och till han ska jag nästa vecka.

En förmiddag i stallet hann jag med. Idag sken solen så starkt att det gjorde ont i ögonen, dom varnade t o m för den på TV.

Vi har mycket snö kvar, fast en hel del har smält dom sista dagarna.
Planterade perenner i höstas, och dom ser ut att ha överlevt vintern.
Minisolrosen närmast sådde jag för 3 dagar sen, och den tittade upp idag. Den längst bak är från början av påsken. Jag gillar solroser, där händer något varje dag.
Rävsvansarna behöver nog gallras och få nya krukor.
Petunia som trivs under växtljuset. Det var dom minsta fröna jag har sett, mindre än sandkorn.

Nästa vecka åker vi till Sverige på besåok till min Gudmor, som också utbildade sig till präst och döpte Thomas vår äldsta son. Det var också hon som var präst när mina föräldrar begravdes 2013, och 2015, fast hon bor långt bort.
6 kommentarer:

 1. Vilket fint foto Erik tagit, roligt att han vann ett pris. Och jag gläds med dig över beskedet du fick av läkaren i veckan.
  Roligt att du också sår lite, det är så roligt att se när de börjar gro.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ska ställa rävsvansarna lite svalare lärde jag av Annette på Rost och räddisor.

   Radera
 2. Grattis! Framför allt till att det inte var den allvarliga tarmsjukdom som doktor1 trodde! Det är klart att du ska lita på specialisten!
  Och så förstås grattis till din man, det ser ut att vara ett fint foto, men lite svårt att se på bloggen.
  Ser att snön har smält undan bra hos dig - snart har ni också vår!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Tack. Ja det blev lite konstigt ljus när jag tog foto av ett foto.

  SvaraRadera
 4. Så roligt att få se dina plantor! Mina ser ut ungefär så, men det är andra sorter ...

  SvaraRadera
 5. Ja nu kommer våren, sakta men säkert.

  SvaraRadera