18 dec. 2017

Jadir en fantastisk häst

Precis innan jag blev sjuk, ja faktiskt dagen innan, var jag i ett privatstall och red en arabhäst.
Det är en kvinna i Oslo som köpte en stor gård , 25 minuter från oslo centrum, för hennes dotter önskade sig häst. Hon hyr ut till andra också, har själv 4 hästar.
Nu kan jag börja rida igen när stygnen efter operationen är borta. Den här hästen heter Jadir och är ett arabisk fullblod. Âgaren har anställda som gör allt jobb i stallet, och själv tävlar hon han i långdistanslopp. Det kan vara upp till 20 mil dom rider, och det gäller att mäta hästens puls hela tiden så den inte blir för hög. Veterinärer kontrollerar längs vägen, och poängen är att rida på idealtid.
Jag får rida han i skogen, och sånt som jag gillar så han får variation i träningen. Det passar mig perfekt, ägaren har ansvaret för alla utgifter till hästen och stallet, och jag rider gratis när jag vill.

Idag åker Erik över gränsen till Sverige, ca 40 minuter från oss, för att handla mat i julhelgen. Saffran ska han också köpa. Med så många stängda affärer i julhelgen, stängt julafton/juldagen/annandagen så måste vi hamstra i frysen. Det är i alla fall det många tror att dom kommer att svälta dom dagarna affärena är stängda.


3 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin häst....
  Julmat behövs, det som tar slut fortast i min stora familj är frukt, mjölk och bröd. Får köpa lite extra av det.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det låter ju fantastiskt att få rida en så fin häst och slippa ansvaret! Förstår att du är glad! Jag har två döttrar och två dotterdöttrar som rider, men själv har jag bara suttit på en häst 2-3 gånger i mitt liv!
  Så skönt att du är frisk igen efter sjukdom och operation!
  Ja, här i Sverige är vi ju bortskämda med att affärerna är öppna vardag som helg. Lite onödigt, kan jag tycka...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Så roligt att du kan få börja rida igen och har fått tag i en så fin häst.
  Lycka till!

  SvaraRadera