29 dec. 2017

December och snö

Jag har varit i stallet och skött hästen varannan dag i jul och mellandagarna. Det har varit blixthalka hela tiden. men idag kom plusgraderna och det gick att rida i skogen igen. Det är bra med en hästägare som fick hästen nyskodd igår med ordentliga broddar så den inte halkar. Många tycker det är onödigt, och dyrt, att sko hästen var 6 vecka, men det är ju en säkerhet för alla.
Storebror Thomas var med på juldagen och gjorde rent hos hästarna. Nästan frivilligt innan han blev kört hem igen efter julfirandet. Det har blivit en tradition att vi hämtar han i Oslo på julaftonen och så sover han över hos oss. Nu när vi inte har några föräldrar i livet längre, blir det att vi är hemma i jul och nyår. Mycket mat blir det ändå, bara jag som måste vara försiktig med fet mat efter operationen.

Det går trögt med stickandet, så där har jag inget nytt att visa. Ibland behöver man en paus från handarbetet.
Jag gillar Fröken Friman som går på svensk TV. Tyvärr kan jag inte se svensk tv i Norge , så antingen får jag ta in på hotell 1 natt och se alla avsnitten i nya seongen, eller vänta till den kommer på DVD...

8 kommentarer:

 1. Blixthalka är INTE kul, vare sig för djur eller människor! Här har vi hittills varit förskonade från det, men det lär väl komma framåt februari...
  Visst är Fröken Friman en bra serie! Väldigt intressant och tidstypisk! Min farmor var en kvinna, som var med och slogs för kvinnlig rösträtt på 1920-talet!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt då är det verkligen en serie för dig. Bonden med hönsen är favoriten.
   Gott Nytt År!

   Radera
 2. Så fin du är där på hästryggen, hästen smälter in i den vita snön. Ta det försiktigt så inte både du och hästen halkar.
  Trevligt att ni kunde fira julen med era pojkar.
  Gott Nytt År till dig och din familj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är försiktig, nästan för försiktig. Gott Nytt År både till människor och djur.

   Radera
 3. Det är inte trevligt med halka och det är inte trevligt med regn heller. Eva, dottern, har ju tre hästar på Stenstugu och de kan nästan inte vara ute, för det bara regnar och regnar och blir surare och surare i markerna. När det regnar som värst får de stå inne, men de måste ju få komma ut och röra på sig lite ibland.
  Fröken Friman är väl snart slut. Jag tror att det bara är ett avsnitt kvar, men det är väldigt bra.
  Ha ett gott slut på 2017 och ett riktigt Gott nytt år!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att det är djur på Stenstugu. Gott Nytt år.

   Radera
 4. Om du skaffar VPN kan du se SVT Play i Norge! God fortsättning till er alla!

  SvaraRadera
 5. Gott Nytt År Helena med familj! Jag är så glad att jag blev bekant med dig under året. Lycka till med hästar och hälsa i alla årstider! Kram!

  SvaraRadera