4 sep. 2017

Familjen samlad

Idag kom storebror Thomas hit på middag. Det är inte så ofta vi ser han, han bor 4 mil närmare Oslo. Jag hämtade han, och passade på att köpa smör i den enda söndagsöppna mataffären som finns.
Alexander lagade middagen, fläskfilé inlindad i bacon och ost. Det är allas favoriträtt.
Thomas har fått nytt jobb i Oslo. Byggnaden där han jobbar nu ska byggas om från affärer till kontor. Det eller dom river ett helt kvarter och bygger nytt.
Nu blir han inköpschef i mataffären han fått jobb i. Jag är extra glad för han har en allvarlig tarmsjukdom, och är varje månad på sjukhuset för kontroll , och får medicin intravenöst i blodet.
Han kan ta sjukhusbesöken, som tar ett par timmar varje gång, när han börjar senare en dag eller har en fridag.
Det är lov att vara glad när barnen har det bra, fast dom är vuxna.
Jag var tvungen att köpa ny mobil häromdagen. Det är något jag inte gillar, men valde en Samsung A5 som är enkel att använda. Enligt affären håller inte en mobil längre än 2 år, och min var 3...
Det här stickar jag nu

6 kommentarer:

 1. Så roligt när hela familjen är samlad till god middag. Så roligt att Alexander tycker om att laga mat. Klart du ska vara stolt och glad över dina pojkar. Fint arbete Thomas har...
  Ska du sticka hela setet, kanske grannfrun ska få det till sin lilla baby. Vilken färg stickar du i?
  1000 frågor en grå och mulen måndagsmorgon.
  Kram och tack för allt ditt stöd på messenger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag stickar bra för att prova något nytt. Det finns så många nya häften med mönster som frestar. Det är väl typiskt norska mönster, jag stickr nu i ett mjukt bomullsgarn. Häftet har 17 mönster, babytröjor, filtar, mössor och byxor. För att få köpa ett häfte måste man köpa minst 4 garnnystan samtidigt.

   Radera
 2. Visst blir man glad när familjen är samlad. Jag har ju mina barn ganska nära nu och oftast samlas vi på Stenstugu där det är gott om plats. Här hos mig får det bli ett barn med familj i taget, annars blir det så trångt, men det går ju bra det också.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt och tryggt att du har nära till barnen. Thomas ser vi mer i perioder, han jobbar heltid och behöver vila mycket. Hörs oftare på telefon och sms.

   Radera
 3. Ingenting är väl bättre än att ha familjen samlad! Men vi börjar bli så många nu, (15 st!), så vi får vara hos någon av döttrarna som har större plats. Vi har två döttrar här nere, nära oss, och en dotter i Stockholm. Tur att det finns Facetime, så att man får se barnbarnen och prata med dom!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Oj det var många. Våra föräldrar har gått bort, och min bror med familj bor i Sverige. När jag besöker han är vi alltid många runt bordet.
  Bra att du har 2 av barnen nära i alla fall.

  SvaraRadera