22 mars 2017

Spydebergs secondhand affär har verkligen allt möjligt till salu. Allt från virkade dukar i skyltfönstret, till en brudklänning och en skön fåtölj. Till affären kommar folk som har varit beroende av olika droger/alkohol. Här får dom en chans att prova på arbetslivet igen.
Den här gamla båten är nog inget att ro i till sommaren. Den verkar vara en slags förvaring för verktyg vid sommarstugan bredvid. Som ni ser har vi en del snö igen på vissa platser.
Glomma är Norges längsta älv. Den är 62 mil lång, och blev förr i tiden använd till bl a timmerfrakt.
Solbergfoss kraftverk ligger inte långt ifrån oss. Det är många varningsskyltar att man inte ska bada här, det är många undervattensströmmar man inte ser.. I maj-juni när snön smält långt upp i skogarna och fjällen i Norge öppnar dom slussarna. Timmret kunde inte flyta genom kraftverket utan fick en egen kanal bredvid...
...här genom porten gick kanalen och vidare i en ränna ner till älven. Nu är porten ordentligt stängd så inga djur, eller människor ska komma in där.
Termosen är oftast med på utflykterna och säcken som kommer från Madeira.


Det var dagens utflykt. Soligt och 8+ men iskall vind. Naturligtvis hoppade Joline ner i vattnet och blev genomvåt, så det blev ingen lång utflykt.

1 kommentar:

  1. Tack för din guidade tur. Så vackert det är i naturen hos dig. trevligt att ha termos och lite fika med sig. Låter som att vi har samma väder idag. Kallt att bada nu. Hoppas Joline kan simma, eller vem fick hoppa i och hämta henne?
    Jag tog en ensam promenad ner till vår sjö idag. Behövde sortera tankarna lite.
    Kram!

    SvaraRadera